Publikoval: @marek@dedo nie si už náhodou na dôchodku? Ako si sa vyprdol na prácu? ...
prácou nazývam murárske a maliarske práce dolu v pivnici, kde si pripravujem miestnosť na Hánulku 🙂 a dakujem za radu s tými rohmi, teším sa, lebo presne tak som to robil, takže ešte aj napriek dôchodku stále rozmýšľam :-):-):-)
Od eNkovej fantázie cez Dedovu záhradku k HáNulkovej realite 😎
Publikoval: @sambaDedo: ... tak si sa dal na vlastnú stavbu budov technológiou LaserCut?! Ty si ale odvážny! To predsa zaberá "hafo" času! Preto som rád, že mam kamarátov ako je Marek a Petr Štikár - A-WEPE. Oni to vedia a aj mi rozumejú čo potrebujem od nich. Ja už iba staviam a som vďačný.
Tiež mi nejde do hlavy tá poznámka s prácou, veď si už na dôchodku, tak sa na prácu naozaj už konečne vyprdni. Užívaj radosti zdravého dôchodcu!
veru dal, dlho som po laseru túžil a na dochodok som si tu vecičku pořídil, tak uvidíme či naplní moje dlhoročné predstavy a túžby 😉 . Nie je práca ako práca, no zle som sa vyjadril... veru niekedy aj toto cudzie slovo použijem, aby sa mi neznižovala slovná zásoba 😀
Zdravím vás páni a prajem vám nech sa vám v tom novom roku darí nielen modelársky, ale aj tak všeobecne a najmä buďte zdraví.
Pozvolne sa zoznamujem s mojou novou hračkou, kreslím a vypalujem. Keď sa mi podarí túto dnešnú kopu spracovať, tak budúce dve stanice budú mať špalety, lemovanie, dvere a dokonca aj okna. Poviem vám je to fuška a berie to čas ako ďas. No našťastie ho mám dosť.
Ahojte, včera som sa trošku pohral s novými farbičkami... celé som to najskôr striekol 2x ejbrušom a potom štetečkom žltú... za tri hodinky to bolo hotové a celú noc som sa z toho tešil 😊
chalani dakujem. áno samba máš pravdu samodomo je proste úplná paráda. Je to moja prvá stavba podla skutočnej predlohy, narobil som pri jej kreslení a rezaní strašne veľa chýb a veľmi som si skomplikoval vlastnú stavbu. no učím sa z toho a tie dalšie už pojdu ako po masle. Máš pravdu v tej dobe boli skutočne na miestnych tratiach budovy žlté s bielym kvadrovaním, no neexistuje farebná fotka, takže môžeme pokojne povedať že odtieň je OK 🤣.
Včera som osadil okna a dvere a dnes som sa venoval vnútru - priečky, záclony a osvetlenie a pomaličku aj zastrešujem ...
tak už čakám iba na patinátory a farbičky a bude to možné dokončiť, uff. za povšimnutie stojí zámocké schodisko 🤣, originálne dážďové zvody a deravá strecha 😆.
33% dolu - no nekupto 🤣 tieto dva plošinové vozne s oplenom z I. epochy obohatili moju zbierku královskej wurttemberskej železnice a tým ju rozšírili na úctyhodný počet 3 ks 😍 😍 😍
Tak a je dokonané kamaráti. Moja prvotina samodomo postavená je hotová. Viem chce to ešte došperkovať detailami, ale to budem riešiť až ked ju budem usádzať do koľajiska. Potrápila ma veru a narobil som pri jej stavbe množstvo chýb a s patinou vôbec nie som spokojný. Použil som iné postupy ako kedysi pri eNku alebo točni H0, no aj tak mám pocit že som toho veľmi veľa za tie roky nemodelárenia zabudol. Nechám to ale už tak, nech je pri tých dalších budovách vidieť rozdiel - teda dúfam že bude vidieť 😆.
Predlohou mi bola fotografia z roku niekde okolo 1900 a zopár múdrostí z kníh, najmä čo sa týka farieb. Vzhľadom na to, že budova ešte stojí mal som možnosť merať a tak rozmery celkom sedia. Detaily sa na modeli už trošku líšia od skutočnosti, no nevedel som to zatiaľ nejako lepšie vymyslieť. V konečnom dôsledku som ale spokojný a teším sa na ďalšie výzvy (že by stará Čadca?)
@dedo nádhera. Kukám iba na malom displeji mobilu, ale nevidím nič zlé na patine. Je jemná, nič výrazné, nič prehnané, podľa mňa je to výborné. Máš krásnu stanicu, ktorú nik iný nemá 👍👍👍
Marek - amatérsky železničný modelár v mierkach H0 a N, ktorý si model radšej postaví ako kúpi hotový...
Zbyňo: ... tak to je veľmi pekná a originálna staničná budova. Ja svoje trinásť a pol metrové koľajisko budujem len ako svoju fantáziu. Ešte stále som nedospell do Vášeň kategórie, čo budujete podľa skutočnosti. Ja osobne dávam klobúk dole pred Vašim umením. Ako vždy originálny počin z Tvojej strany.
Vaše príspevky budú použité na chod a vylepšovanie funkcií stránky a fóra. Za všetky príspevky ďakujem