@marek Ďakujem Marek, od takého modelára ako Ty je to veľka pochvala.Ešte keď sa podarí, poštový vagón.Mašinka má riadnu ťažnú silu.Nema problém s plechovými vagónmi.Ktore su o dosť ťažšie ako plastove mehano.Takže odporúčam mehano lokomotívy na pojazd.
@jozi ale prosím Ťa, som bežný modelár ako každý iný, čo niečo tvorí. Mehano sú dobré pojazdy, ich krása spočíva aj v jednoduchosti. Potiahne určite veľa, hlavne ak majú vozne dobré hroty dvojkolí a prípadne aj kovové uloženia hrotov. Vtedy Ti potiahne fakt veľa. Máš to krásne, držím palce pri ďalšom tvorení. 👍 👍 👍
Marek - železničný modelár v mierkach G, H0 a N, ktorý si model radšej postaví ako kúpi hotový...
@marek Otázka Okuliarnik je kratší ako Kyklop?Ked si robil kyklopa mal dlsí pojazd ako okuliarnik?Rozvor náprav urcite sedi, ale dĺžka rušňa.Pojazdy maš gutzold BR110.Ale rám si robil z kuprexitu.Určite je asi dlšia.Lebo ten pán mi núka trochu poškodenú BR od Mehana.Tá ista loko. Čo som z nej robil okuliarnika.Takže otázka znie čo a ňou?Buď ešte jedného brejlovce na postrk ale celý unifik.Tým pádom možem im natrepať aj 7 vagónov.Alebo ist do niečoho iného.Bardotku už mám.Neviem no.Za velmi dobrú cenu.Bola by to škoda nevyužiť.
@jozi teraz si už presne nepamätám, ale dlhší by mal byť Kyklop. Presne ako píšeš, robil som rám z kuprexidu a všetko tak, ako si napísal. Jazdí, ťahá, tlačí, všetko v pohode. Držím palce
Marek - železničný modelár v mierkach G, H0 a N, ktorý si model radšej postaví ako kúpi hotový...
@marek hmm Samba rušia stránku...😔Chápem ľudia prestali kupovať.Ja som ešte rychlo objednal čo som chcel.Veľka škoda.Chcem Sambovi a jeho manželke veľmi poďakovať za fungovanie stránky.Ďakujem im aj za moj návrat k modelárstvu.Ešte raz Vám takto Ďakujem
@marek Čauko, ja makám stále.Stale si niečo nájdem.Urobil som tretí vagón.Prestriekanie, maľovanie rámov a ine podvozky som musel prerábať, lebo ten Pán nemal podvozky.Pasovali pekne od Bramosu.Pohral som sa aj s koncovým osvetlení.
@marek Akurát som si zložil moju malu zbierku ČSD vozidiel, ktorú som zložil mojimi rukami.Viem, že sú machri, ktorý by to urobili o 100 krát lepšie.Ale ako píše Marek, radšej si to urobím ako kupím.
@jozi to nie sú preteky, ja zase nemám na Sambovu zbierku. To nemôžeme porovnávať, je to koníček a robí nám to radosť. Takže či máš 2 lokomotívy alebo 200 lokomotív, tak sa z toho stále tešíš. To je koníček a veľmi pekný. Držím palce a chválim Tvoje modelárske počiny 👍
Veru pekná sbierka a cenná o to viac že si si ju vyrobil sám, klobúk dolu. mňa na modelarine baví najviac stavba krajiny a tomu dávam svoj volný čas... no keď vyrastiem a budem mať na čom jazdiť tak sa pokúsim postaviť aj nejaký ten stroj 😉 . držím palce a teším sa s tebou
Od eNkovej fantázie cez Dedovu záhradku k HáNulkovej realite 😎
@marek Ahoj na okuliarnikovi pribudli tabulky a makal som na esvetlení, už len fakt detaily chýbajú.Madla....
Akurát mam dilemu že mam ešte jednu Br 218 od mehana a neviem do čoho sa pustiť či do ešte jednej Bardotky ale cela unifik alebo do kyklopa.Len na bardotku su minimalne upravy pojazdu a na kyklopa budem musiet prerobiť celý pojazd, predlziť.
@jozi Okuliarnik sa Ti krásne podaril. Klobúk dole a palec hore. Čo sa týka druhého pojazdu, musíš sa rozhodnúť sám. Kyklop stojí za to, aj pri úpravách pojazdu, tiež som tak staval. Nech sa rozhodneš akokoľvek, tak držím palce. Nechaj si to preležať v hlave
@marek ešte k okuliarnikovi, dával som mu osvetlenie aj do kabíny rušňovodiča, ale prišlo mi to zlé.Ktorá lokomotíva chodí so zasvietenou kabínou počas jazdy?Viem že je to len na zvýraznenie detailov.Ako mám tam vymaľovanú kabínu aj detaily ale nepáčilo sa mi to.Ale je to každého vec.
Vaše príspevky budú použité na chod a vylepšovanie funkcií stránky a fóra. Za všetky príspevky ďakujem